Translate

среда, 27. март 2013.

KUD ''Vladimir Stanojevic'' Suljkovac





KUD ''Vladimir Stanojevic'' je osnovan pod starim nazivom ''Aleksandar Stefanovic'',1947godine.
Da bi 2010. promenio naziv posle tragicnog dogadjaja u ime Vladimir Stanojevic,u znak secanja na najmladjeg clana KUD-A.
 KUD broji 120clanova,koji su rasporedjeni u vise sekcija,kao sto su folklor,dramska sekcija,pevacka grupa,recitatorska sekcija i druge.
KUD ucestvuje svake sezone na takmicenju,susreti sela koje se odrzava,pod pokroviteljstvom lokalne samouprave grada Jagodine.


Ovo tradicionalno takmicenje se odrzava dugi niz godina i ima za cilj,da se ocuva tradicija,kultura i kulturna bastina naseg naroda.
Svaka od sekcija ucestvuje na vaznim takmicenjima,festivalima koji se odrzavaju radi ocuvanja tradicije.
Kulturno umetnicko drustvo ucestvuje i na raznim medjunarodnim takmicenjima,na kojima postizu zavidne rezultate i dobijaju priznanja medju kojima bi izdvojili,ucesce na medjunarodnom festivalu 2012god u Slatini, na kome je KUD dobio priznanje sveukupnog pobednika festivala.
KUD ucestvuje i na raznim dobrotvornim akcijama,od kojih izdvajamo humanitarni koncert za decu ometenu u razvoju iz manastra Sv.Petka,koje je KUD organizovao u oktobru 2012god.
Pored ucestvovanja na raznim festivalima,za ovu godinu izdvajamo medjunarodni festival u Bugarskoj koji se odrzava u junu mesecu,na kome ce nas KUD ucestvovati i predstavljati grad Jagodinu i Srbiju!
Na prethodnom blogu mozete videti fotografije sa poslednjeg takmicenja,susreti sela, izmedju KUD-A ''Vladimir Stanojevic'' i ''Ljubisa Urosevic'' iz Ribara koje je odrzano 16.03.2013.god.na kojem je nas KUD bio domacin u Suljkovcu.
Revans ce se odrzati u selu Ribare 13.04.2013.god u kome je domacin KUD ''Ljubisa Urosevic''.


                            

Нема коментара:

Постави коментар