Translate

понедељак, 31. август 2015.


      Nagrade i priznanja KUD-a




Kulturno umjetnicko drustvo " VLADIMIR STANOJEVIC " iz Suljkovca je ucestvovalo na raznim manifestacijama u zemlji i inostranstvu . razne manifestacije koje su se odrzavale u mnogim krajevima nase zemlje i inostranstva su bile kako takmicarskog kao i revijalnog karaktera ,mnoge su bile i humanitarni koncerti .Kultorno umjetnicko drustvo je 2013 god. gostovalo u Bugarskoj na medjunarodnom festivalu pod nazivom Balkan folk fest .Ovaj festival se odrzava svake godine u primorskim gradovima Bugarske .
2013 god. je odrazan u malom gradicu na obali Crnog mora koji se zove Kiten .
Na ovom festivalu ucestvuju mnogobrojna kulturno umjetnicka drustva iz vise zemalja citave Evrope.
Posto je Kiten grad na moru mnogobrojna drustva iskoriste priliku da odu na ljetovanje a ujedno i na festival koji traje sedam dana .



                                        

                                                 Nastup KUD-a u Kitenu     

                                              
                                                      
                                                      

                                                     Balkan folk fest

  

Posto na festivalu ucestvuju mnogobrobojna kulturno umjetnicka drustva iz citave Evrope , to je prilika da 
se prikazu a ujedno i vide razne koreografije iz raznih krajeva .Iako govore razne jezike clanovi drustva su sklopili mnogobrojna prijateljstva sa clanovima drugih kulturno umjetnickih drustava . Sarenilo i raznolikost narodnih nosnji u kojima su drustva nastupala , su bili prilika da se jos jednom pokazu nasa kultura i tradicija.
Kulturno umjetnicko drustvo iz Suljkovca se prestavilo sa vise tacaka na ovoj manifestaciji ,za ovu priliku cemo vam prikazat nastup omladinaca koji su izveli po koreografiji poznatog koreografa Dragana Trifunovica iz Jagodine " Vlaske igre "