Translate

петак, 27. новембар 2015.

Oktobarska nagrada grada Jagodine 2013. god.



                         Nagrade i priznanja KUD-a

Kulturno umjetnicko drustvo "Vladimir Stanojevic" iz Suljkovca je imalo dosta zapazenih rezultata u 2013 godini.
Pocetkom godine je odrzana manifestacija Susreti sela grada Jagodine koja se odrzava dugi niz godina pod pokroviteljstvom grada Jagodine.
KUD 'Vladimir Stanojevic je zauzeo drugo mjesto SA 405 bodova odmah iza KUD-a iz Glavinaca koji su zauzeli prvo mjesto sa osvojenih 408 bodova, dok su treci bili KUD iz Bukovca sa osvojenih 402 boda.
Pocetkom juna 2013 KUD "Vladimir Stanojevic" iz Suljkovca ima vrlo zapazen nastup u Kitenu u Bugarskoj na medjunarodnom festivalu, balkan folk fest.
Na ovom medjunarodnom festivalu  KUD iz Suljkovca je imao vise zapazenih tacaka kojim su predstavljali
igre iz belickog kraja iz Jagodine i bili jedini ucesnik festivala iz Srbije.
Treci vrlo uspjesan nastup je bilo gostovanje u Slatini kod Bora na medjunarodnom festivalu .
taj nastup je bio i najuspjesniji jer je KUD "Vladimir Stanojevic' iz Suljkovca proglasen za sveukupnog pobjednika tog medjunarodnog festivala.
Posto je ta godina bila vrlo uspjesna i na takmicenjima i na festivalima,a bilo je i humanitarnih priredbi,na kraju godine usljedilo je jos jedno veliko priznanje i nagrada za vrlo uspjesnu godinu .
Lokalna samouprava Grada Jagodine dodjelila je jos jedno veliko priznanje za ulozen rad i trud i uspjesno predstavljanje grada Jagodine i Srbije,Oktobarsku nagradu grada Jagodine.

Oktobarska nagrada grada Jagodine se dodjeluje pojedincima i drustvima koji su ostvarili izuzetne rezultate tokom godine.
Pored prigodne plakete grada Jagodine zasluzni pojedinci i drustva su dobili i novcanu nagradu.
Kud "Vladimir Stanojevic" iz Suljkovca je svoju novcanu nagradu iskoristio da bi napravio narodnu nosnju za omladince KUD-a,koji su tako dobili veliki podsiticaj za buduci rad kulturno umjetnickog drustva.



                                           
     

                                     Oktobarska nagrada grada Jagodine 2013 god.





                               



                                                   Narodna nosnja za vlaske igre